Ugrás a tartalomhoz

Soron kívül üléseztek (videóval)

Mezőkövesd hírei

Rendkívüli ülést tartott városunk képviselő-testülete május 14-én. A városatyák a rendkívüli értekezleten arról döntöttek, hogy élni kívánnak az EMMI rendelet által biztosított lehetőséggel, miszerint támogatást kérjenek a rászoruló gyermekek nyári étkeztetésére.

A rendeletben foglaltak alapján a települési önkormányzat a területén lakóhellyel rendelkező rászoruló gyermekek után pályázati úton igényelhet támogatást. A támogatásban csak a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő kiskorú gyermekek részesülhetnek.
Az étkeztetést az önkormányzatoknak a 2013. június 17. napja és 2013. augusztus 30. napja között kell biztosítania legalább 44, legfeljebb 54 munkanapon keresztül napi egyszeri meleg étkeztetés formájában. Az igényelhető támogatás egy rászoruló gyermekre jutó napi összege legfeljebb 440 forint. Mezőkövesd város Önkormányzata a rászoruló gyermekek legfeljebb 25 százaléka után önerő nélkül is igényelhet támogatást.
Városunk a 239 rászoruló gyermek étkeztetésére mintegy 5,2 millió forint támogatást igényel.
Az emberi erőforrások minisztere legalább az igényelt támogatás 24 %-át, legjobb esetben pedig az igényelt támogatás 100 %-át állapíthatja meg önkormányzatunk részére.
Az erről szóló pályázatot május 15-éig kellett benyújtani, ezért volt szükség e téma soron kívüli tárgyalására.
Az egyes önkormányzatokat megillető támogatás összegéről a miniszter 2013. június 6-áig dönt, majd pedig június 11-ig ki is értesítik a településeket a pályázatuk eredményéről.

Kapcsolódó hírek