Ugrás a tartalomhoz

Állampolgárok lettek

Mezőkövesd hírei

Öten tettek állampolgársági esküt városunkban augusztus 25-én. Mint ismert, az Országgyűlés 2010. május 26-án fogadta el a kettős állampolgárságról szóló törvényt, melynek értelmében a határon túl élő magyarok az eddigiektől egyszerűbben kaphatják meg a magyar állampolgárságot.

A törvény szerint azok az emberek vagy leszármazottaik kérhetnek, illetve kaphatnak magyar állampolgárságot, akik 1920 előtt vagy 1938 és 1945 között hazánk állampolgárai voltak, beszélnek magyarul, és közbiztonsági vagy nemzetbiztonsági szempontból nincs kizáró oka az állampolgárság felvételének.

Mezőkövesden az elmúlt években több alkalommal rendeztek állampolgársági eskütételt, ezúttal 5 fő tett fogadalmat. A Polgármesteri Hivatalban megrendezett ünnepségen dr. Fekete Zoltán polgármester köszöntötte a résztvevőket, aki a kettős állampolgárságról szóló törvényt a kormány egyik legfontosabb döntésének nevezte, amely nagy mértékben erősíti a magyarság összetartozását. Városunk első emberének gondolatai után az esemény fénypontjaként a kérelmezők letették az állampolgársági fogadalmat, majd dr. Fekete Zoltántól átvették a hivatalos okiratokat. A résztvevők az ünnepség végén közösen elénekelték a Himnuszt.

Kapcsolódó hírek