Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2023. december 10. (vasárnap) 18:41 Judit névnapja van
 
Biztonságosabb gyalogátkelőhelyek (videóval)

Elkészült az úgynevezett lassítóburkolat a Gimnázium és a Bárdos Lajos Tagiskola előtti zebránál. A bordó, érdes felület a járművel lassítására szolgál a gyalogátkelőhelyek előtt.


Városunk képviselő-testülete júliusi rendkívüli ülésén szavazta meg az úgynevezett Living Road rendszer kiépítését a lakosság közlekedési biztonságának növelése érdekében. A rendszer kiépítésének összköltsége több mint nettó 4 millió forint volt.
A balesetmegelőző, csúszásgátló rendszert a gimnázium és a Bárdos Lajos Tagiskola előtti gyalogátkelőnél alakították ki. A zebrák két oldalán egy magas súrlódású, élénk színű, 5-6 mm vastagságú érdes felületet fektettek le az aszfaltra. A különleges útburkolat 50%-kal csökkenti a fékutat, az élénk bordó színe, valamint az érdes felület súrlódási hangja felkelti a vezetők figyelmét.  Ezeknek köszönhetően biztonságosabbá válik a város két, nagyon forgalmas gyalogátkelőhelye.
Városunk két helyszínén szeptember 1-jéig, a tanév kezdetére már lerakták a lassító burkolatokat, így az iskolások úttesten történő átkelése biztonságosabbá vált.Vissza

   A Zsóry gyógy- és
   egészségparkról bővebben:

 

 


Weboldalkészítés