Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2023. május 30. (kedd) 11:10 Janka, Zsanett névnapja van
 
Már a lefedett piactéren vásárolhattak (videóval frissítve)

Hivatalosan is átadták a mezőkövesdi piaccsarnok elkészült teljes tetőszerkezetét. Az ünnepélyes szalagátvágást október 11-én 8 órakor tartották.


Mezőkövesd Város Önkormányzata és a csarnokot működtető Városgazdálkodási Zrt. a piac üzemeltetésének elmúlt két éves tapasztalatai alapján döntött úgy, hogy elkészítteti a csarnok teljes tetőszerkezetét. A közbeszerzési eljárások lefolytatása után a kiválasztott kivitelező cég, a Szilvási Építő Kft. felvonult a területre és feszített tempóban végezte a munkát, melynek révén a létesítményt teljesen lefedték.

Az elkészült beruházást október 11-én adták át hivatalosan, ahol többek között Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője, dr. Fekete Zoltán polgármester, Szobonya Sándor, a Mezőkövesdi Városgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója, Szilvási András, a kivitelező cég ügyvezetője, valamint az önkormányzat képviselő-testületének tagjai vettek részt.

Szobonya Sándor vezérigazgató köszöntője után Mezőkövesd polgármestere mondott beszédet, aki kiemelte, hogy két hónap alatt oldották meg, valósították meg ezt a speciális feladatot, amelyre az önkormányzat a Városgazdálkodási Zrt.-én keresztül mintegy 40 millió forintot biztosított. Hozzátette, nagy örömmel adják át ezt a beruházást a vásárlóknak, eladóknak és bíznak abban, hogy a piaccsarnok a helyi és környéken élő termelők számára olyan helyszín lesz, ahol mindig ápolt, kulturált, rendezett környezetben tudnak árusítani.


Ezt követően Tállai András, dr. Fekete Zoltán és Szilvási András ünnepélyes szalagátvágással felavatta a beruházást. Az esemény zárásaként az ünnepség résztvevői körbesétáltak és megtekintették a most már teljesen lefedett piaccsarnokot.
ADATOK


A védőtető építése során vasbeton-szerkezetet, 208 m2 felületen csapadékvíz-szigetelést készítettek, beépítettek 4x4 darab árnyékolót, valamint felszereltek 10 darab kiegészítő nyílószárnyat. A tetőszerkezetet 176 m2-en üvegezték, 66 m2 területen fóliát ragasztottak, 500 folyóméter elektromos kábelt, 24 lámpatestet, villámhárítót, 48 folyóméter csapadékvíz elvezető csatornát helyeztek el.Vissza

   A Zsóry gyógy- és
   egészségparkról bővebben:

 

 


Weboldalkészítés