Ugrás a tartalomhoz

A közösségért él (videóval)

A 90. születésnapját ünnepli a mezőkövesdi Nagy József március 12-én. Az ország legidősebb polgárőrét dr. Fekete Zoltán polgármester is felköszöntötte.

Józsi bácsi cukrászként végzett és szakmájában komoly elismerést szerzett, amit jól mutat, hogy éveken keresztül a Mezőkövesdi Cukrászüzem vezetőjeként dolgozott. A II. világháború után színjátszással foglalkozott, szerepelt többek között a matyó lakodalmasban is, ahol vőfélyt játszott. Nagy József példás és tartalmas életet él, melyben komoly szerepet tölt be a közösség szolgálata, a város lakosságának segítése és a közbiztonság megteremtése. Tevékeny részt vállalt az úgynevezett „Hatházi” játszótér területének rendezésében, majd társadalmi munkában történő fejlesztésében és karbantartásában. A pályán a 70-80-as években magas színvonalú és nagy érdeklődésre számot tartó labdarúgó bajnokságokat szervezett, ahová alkalmakként 400-500 néző látogatott ki. Józsi bácsi mindig szívügyének tekintette a közbiztonság megteremtését és javítását, ezért előbb önkéntes rendőrként dolgozott, majd aktív szerepet vállalt a Mezőkövesdi Polgárőr Egyesület megalapításában. Józsi bácsi még egy hónappal ezelőtt is adott szolgálatot, így elmondhatja magáról, hogy ő hazánk legidősebb polgárőre. Példás családi életet élt, feleségével 64 évig éltek boldog házasságban. Kapcsolatuk gyümölcseként két gyermekük és négy unokájuk született. A család létszáma hamarosan bővülni fog, ugyanis két dédunoka van „érkezőben”.

Nagy Józsefet a jeles ünnep alkalmából dr. Fekete Zoltán polgármester is felköszöntötte. Városunk vezetője elsőként felolvasta Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő gondolatait, majd a város oklevelével együtt átnyújtotta az ünnepeltnek. Ezen felül egy szép virágcsokorral és tortával kedveskedett Mezőkövesd szép korú lakosának. A köszöntés után kötetlen és jó hangulatú beszélgetés keretében, Józsi bácsi felelevenítette életének fontosabb eseményeit.

B. K.

Kapcsolódó hírek