Ugrás a tartalomhoz

Új köntösben a Rendelőintézet

Mezőkövesd hírei

Befejeződött a Rendelőintézet átalakítási, felújítási munkálatai. A szakrendelések többsége már a végleges helyén várja a betegeket.

Mezőkövesd Város Önkormányzata mintegy 700 millió forintból, európai uniós támogatás révén valósította meg a Városi Rendelőintézet felújítását. Az egészségügyi intézményre korábban egyszerre ekkorra forrást még nem tudtak fordítani.
A beruházás 2014 decemberében kezdődött el, és a kivitelező Szilvási Építő Kft. emeletről emeletre haladva végezte el az épület átalakítását, felújítását. Az elmúlt hetekben már a földszinten dolgoztak, mára viszont a teljes beruházás elkészült. „Július végével a szerződésben foglalt feladatokat befejeztük, már csak a levonulás, a takarítás, illetve a szerződésen túli vállalt munkák vannak hátra, amivel rövid időn belül el is készülünk” – mondta el Szilvási András, a Szilvási Építő Kft. ügyvezetője.

A földszint átalakítása után visszaköltöztek a helyükre a szakrendelések. „A földszintre költözött a belgyógyászat és a pszichiátria, ezentúl ez a két szakrendelés is az alsó emeleten vehető igénybe. Szintén a földszinten lesz a foglalkoztatás-egészségügyi rendelés, valamint visszakerült a helyére a kartonozó is. Emellett újra a főbejárat felől közelíthető meg az intézmény. Augusztus végéig, az új eszközök megérkezése és beüzemelése után itt kap majd helyet a jelenleg még a belgyógyászati osztályon megtalálható gasztroenterológia és a kardiológia. A két gyermekorvosi rendelő pedig ideiglenesen az udvaron lévő lapos tetős épületben várja a betegeket” – mondta el dr. Tóth József, a Városi Rendelőintézet orvos igazgatója.

A beruházás építkezési része lezárult, jelenleg még az eszközbeszerzés keretében vásárolt összesen 110 millió forint értékben egészségügyi gépek, berendezések leszállítása, illetve beüzemelése van hátra, amely várhatóan egy hónapon belül megtörténik.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek