Ugrás a tartalomhoz

Látványos előrelépés

Mezőkövesd hírei

Jó ütemben halad a Szent László tér és a Közösségi Ház rekonstrukciója. A kivitelező cég már a tér és a Szent László templom közötti sétányt építi. 

Az Önkormányzat „Vonzó és élhető városi környezet kialakítása Mezőkövesden” című pályázatán belül megújul a Közösségi Ház. A fejlesztés a Magyar Állam és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában valósulhat meg. 

A beruházást végző, Imola Építő Kft. a kezdeti nehézségek után most már gyors ütemben tud dolgozni az érintett területen. A téren található szoborcsoport megújult, valamint a térkövezés folyamatosan zajlik. A Közösségi Ház belső udvari falának szigetelése, színezése már megtörtént, s a benti átalakítási munkák is jó ütemben zajlanak. 
Emellett a Közösségi Ház új emeletének körvonalai, váza is jól látszik már. Az épületben, valamint a téren zajló munkákkal párhuzamosan zajlik a Közösségi Ház mögötti, Gaál István utcában a busz- és személygépkocsi parkolók kialakítását is, ahol már a parkolók aszfaltozását is elvégezték a szakemberek. 
Emellett az elmúlt két hétben lezárták a Szent László templom és a Szent László tér közötti Varga Pál utat, ahol már a későbbiekben a tér részét képező sétány helyét alakítják ki. 

Kapcsolódó hírek