Ugrás a tartalomhoz

Eredményes a közmunkaprogram (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Takarítás, aprítékolás, betonelem-gyártás. E három fő területen dolgoznak jelenleg a mezőkövesdi közmunkások.

Mezőkövesd Város Önkormányzata évek óta él a közmunkaprogram lehetőségével, amelynek résztvevői a település több helyszínén, több területén dolgoznak.
– Január óta takarítják a közmunkások a repülőtér területét, az oda vezető utak környékét, valamint ritkítják, kivágják a közlekedést zavaró növényeket. Azért is fontos ez a munka, mert már idén, főként nyáron több rendezvény helyszíne lesz a repülőtér. Emellett az önkormányzat tulajdonában lévő volt laktanya területén folyamatosan végzik a város belterületén összegyűjtött faágak, nyesedékek aprítékolását. Az összeaprított gallyakból, ágakból briketteket készítenek majd. A briketteket majd ősszel a rászoruló családok között osztunk szét. Idén is folytatjuk az árkok és járdák rendbetételét, az ehhez szükséges betonelemeket, járdalapokat folyamatosan gyártják a program résztvevői az ún. betonüzemünkben – foglalta össze dr. Fekete Zoltán.



Mindezen túl a mezőgazdasági startmunkaprogram keretében a Bogácsi út végén a vetőmagágyások, a földterület előkészítése is zajlik, ahol majd egyebek mellett hagymát, burgonyát, sárgarépát ültetnek, termesztenek majd.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek