Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2023. június 1. (csütörtök) 11:22 Tünde névnapja van
 
Népszámlálás 2011

Magyarországon 2011. október 1. és 31. között népszámlálást tartanak. A teljes körű összeírás kiterjed a természetes személyekre és a lakóegységekre. A válaszadáskor a 2011. október 1-ei, 0 órakor fennálló állapot kell alapul venni. Az adatszolgáltatás kötelező, kivéve a nemzetiségre, a vallásra, a tartós betegségre és a fogyatékosságra vonatkozó kérdéseket


Az adatszolgáltatók (válaszadók) kötelesek a népszámlálás körébe tartozó adatokat a valóságnak megfelelően megadni. 

A népszámlálás statisztikai célú, egy adott pillanatra, az eszmei időpontra vonatkozó személy- és lakásösszeírás, amely alapvető jelentőségű adatokat biztosít az ország lakosságáról, a népesség fontosabb demográfiai, iskolázottsági, foglalkozási jellemzőiről, a háztartások és a családok összetételéről, valamint a lakások főbb jellemzőiről.

A népszámlálás előkészítéséről és az adatfelvétel végrehajtásáról az önkormányzat jegyzője gondoskodik, mint települési népszámlálási felelős. A népszámlálás szakmai felelőseként a Központi Statisztikai Hivatal dolgozik azon, hogy a lakosság minél szélesebb köre értesüljön a közeledő népszámlálásról, az adatfelvétellel kapcsolatos eseményekről, teendőkről.

A www.nepszamlalás.hu internetes oldalon a KSH közzéteszi az Önkormányzatok menüpontban az aktuálisan megjelenő híreket, hírleveleket.

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosokat, hogy a népszámlásában való részvétel, vagyis az adatszolgáltatás kötelező, annak megtagadása szabálysértésnek minősül!

Az alábbi módon teljesíthető az adatszolgáltatás

A kérdőíveket ki lehet tölteni önkitöltéssel
-ez lehet egyrészt interneten 2011.október 1-16 között
-vagy az előzetesen Önöknek papíralapon megküldött kérdőívek önálló kitöltésével. Ez esetben a számlálóbiztosnak a már kitöltött íveket kell csak átadni.

vagy

a számlálóbiztos által történő felkeresés során is megválaszolhatja a kérdéseket.

Ha az adatgyűjtéssel kapcsolatban bármilyen kérdés merül fel, a KSH munkatársai az ingyenesen hívható 06-80-200-014-es vagy a 06-80-200-224-es telefonszámon, munkanapokon 8.00 órától-20.00 óráig; hétvégeken 10.00 óráról – 18.00 óráig válaszolnak.

dr. Kovács András
népszámlálási felelősVissza

   A Zsóry gyógy- és
   egészségparkról bővebben:

 

 


Weboldalkészítés