Ugrás a tartalomhoz

Sajtóközlemény

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Város Önkormányzata támogatást nyert a TOP-4.1.1-15 „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” tárgyú felhívásra benyújtott pályázatával. A város „Új orvosi rendelő építése Mezőkövesden” elnevezésű projektjével 40,1 millió forintos támogatásban részesült, a támogatási szerződés 2017. 09. 19-én lépett hatályba. A projektmegvalósítás időszaka: 2017.09.01 – 2018. 11. 30.

A József Attila út 3. szám alatti orvosi rendelő leromlott állapotú, régi épületének elbontása után egy, a mai kor igényeit kielégítő új, komplex funkciójú egészségügyi szolgáltató épületet fognak felépíteni. Az ingatlanban a háziorvosi rendelő mellett egy védőnői tanácsadót is kialakítanak, illetve dietetikus szakrendelés jelenléte is biztosított lesz.
 
A projekt célja a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, az egészségügyi alapellátó-rendszer eredményességének és hatékonyságának, valamint prevenciós funkcióinak fokozása. A fejlesztés hozzájárul a Semmelweis Tervben és az „Egészséges Magyarország 2014-220” című Egészségügyi Ágazati Stratégiában foglalt célkitűzések megvalósulásához is.
 
A projekt során azaz összesen bruttó 1.270.000 Ft összegben kerül sor bútor- és eszközbeszerzésre.

Kapcsolódó hírek