Ugrás a tartalomhoz

TÉLI ÜZEMMÓD

Mezőkövesd hírei

November 10-től 0-24 órás szolgálatra áll át a Magyar Közút Nonprofit Kft.

 

 A gyorsforgalmi-, fő- és mellékutak üzemeltetéséért felelős cég a közeledő téli időjárás miatt az ország teljes területén téli üzemmódra váltott, így a mintegy 4000 dolgozó váltott, 12 órás műszakban dolgozik majd annak érdekében, hogy a közlekedés zökkenőmentes, az utak járhatóak legyenek. 

Az elkövetkezendő hónapokban több mint 1100 munkagép (hókotró, hómaró, stb.) áll majd rendelkezésre a Kft. számára. Idén mintegy 494 kilométer hosszú szakaszon helyeznek ki hófogó rácsokat és hálókat az ország területén. 

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében összesen 2599 km útszakaszt üzemeltet a Közút. Megyénkben 7 mérnökség, 236 dolgozó áll majd munkába a téli üzemmód szerint november 10-től. Ebben a térségben mintegy 41 kilométer hosszan telepítenek majd hófogókat. A cég Borsodban 56 sószórásban alkalmazható nehézgépjárművet, 14 rakodógépet, valamint 7 hómarót állít munkába, ha azt az időjárási viszonyok szükségessé teszik. 

Az út tisztán tartásához, csúszásveszély megszüntetéséhez szükséges anyagokból is – útszóró só, kálcium-klorid granulátum, stb. – megfelelő mennyiség van készleten a vállalatnál.

Kapcsolódó hírek