Ugrás a tartalomhoz

Projektnap a Szent Lászlóban

Mezőkövesd hírei

A holokauszt volt a központi témája a mezőkövesdi Szent László gimnázium április 3-ai projektnapjának, amelyen 22, Mezőkövesd testvérvárosából, Bad Salzungenből érkező diák, valamint négy kísérő pedagógus is részt vett.

A Miskolci SZC Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Technikum diákjai tavaly júniusban vettek részt tanulmányi kiránduláson Bad Salzungenben. Ez alkalommal a német középiskolai tanulók látogattak el városunkba.

Március 30-án este érkezett meg a német delegáció Mezőkövesdre. Településünk értékeinek bemutatása mellett a 22 bad salzungeni diák a mezőkövesdi középiskolásokkal karöltve szombaton a Hortobágyra látogatott el, míg vasárnap Budapestre utaztak, ahol egyebek mellett a zsinagógát, zsidó emlékhelyeket kerestek fel.

Április 3-án, látogatásuk utolsó napján, pedig csoportos projekt munka keretében dolgozták fel a hétvégén látottakat, a holokauszt emlékét, amelyet be is mutatták az iskola dísztermében. Emellett megkoszorúzták az iskola aulájában található, az intézmény egykori zsidó diákjainak emlékplakettjét.

A hétfői program folytatásaként a német es a magyar diákok egy barátságfát ültettek el közösen a gimnázium udvarán. A faültetésen részt vett Molnár Istvánné önkormányzati képviselő, aki üdvözölte Mezőkövesd testvérvárosából érkezett vendégeket, majd átadta a város ajándékát és jókívánságait. Az eseményen Burkhard Durner, a delegáció vezető tanára adta át Bad Salzungen polgármesterének üdvözlő levelét, jókívánságait, valamint ajándékukat.

A délutáni program pedig barátságos röplabda-versennyel folytatódott.

hmzs

Kapcsolódó hírek