Ugrás a tartalomhoz

Átadták az első kosár hagymát (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Elindult a betakarítás az önkormányzati földeken. A jelképes első kosár hagymát június 26-án adták át a település Élelmezési Központjának.

Településünk Önkormányzata is élt azzal a lehetőséggel, amelyet a Kormány kínált a szociális földmunkaprogram keretében. A város nyertes pályázata révén10 fő kapcsolódhatott be a mezőgazdasági munkába, akik különböző zöldségeket hagymát, burgonyát ültettek el az önkormányzati földterületen. A program egyik célja, hogy az így megtermelt alapanyagokkal csökkentsék a település közétkeztetésre fordított kiadásait. A másik fontos célja, hogy munkát adjon a hátrányos helyzetűek, a tartós munkanélküliek számára.
A vetés, ültetés után a dolgozók feladata volt az ültetvény rendben tartása, gazolása, kapálása. Az elmúlt napokban pedig már elkezdődhetett a felnevelt termés betakarítása. A hét elején kezdték el kiszedni a hagymát, amelyből egy jelképes kosárnyi adagot átadtak az Élelmezési Központnak. A 8 kg dughagymából eddig 100 kg megtisztított hagyma lett, pedig még nem fejezték be a betakarítását.
A programban résztvevők lelkiismeretesen dolgoztak a programban, élvezték, hogy folyamatosan nyomon követhették munkájuk gyümölcsét.
Ez a munka nemcsak kereseti lehetőséget jelentett a résztvevők számára, hanem sokuknak új információszerzést is, mert korábban még nem dolgoztak, tevékenykedtek ezen a területen.
A munka nem áll meg az önkormányzati földeken, hiszen a lelkes, aktív dolgozók tovább folytatják a zöldségfélék ápolását, illetve betakarítását.

Kapcsolódó hírek